Gransirup

Gransirup

Lige nu er der masser af flotte lysegrønne granskud, som bl.a. kan bruges til en god kop skovete, men her får I opskriften på den super gode gransirup, som er super vitaminrig.

Den kan drikkes fortyndet med vand eller til de voksne i et glas hvidvin. Men i kan også komme den hen over pandekager, ja det er kun fantasien der sætter grænserne. 

Rigtig god fornøjelses

Opskrift på Gransirup

400-500 g. Lysegrønne granskud
1 l.vand
60-70 g sukker
1 citron

Læg granskuddene i en gryde.
Overhæld med 1 l vand og kog blandingen ved svag varme i ca. 15 min.
Nålene sies fra og saften hældes tilbage i gryden. Sukkeret og saften fra Citroen kommes ved.
Kog blandingen op og hæld den på rengjorte flasker eller frys ned i mindre portioner.
Hvis Sirupen ønskes sødere, kan den smages til under kogning med mere sukker eller honning.

Del os: