Om os

Vi drives af lysten til, at formidle vores viden, som vi har fra vores hverdags praksis i naturen, både privat og fagligt. Vi vil ruste jer som familie, til at bruge naturen og uderummet, som platform for nærvær, ro og fordybelse.

Naturen er et særdeles godt sted, at udvikle børnenes evne til at lære, fokuseret opmærksomhed, styrke deres motorik og udfordre deres kreativitet!

Jani Jørgensen

Jeg er født i 1979 og opvokset på den københavnske vestegn, tæt på Vestskoven. Her blev friluftslivet hurtigt del af mig, for når skoleklokken ringede ud, blev min fritid brugt i naturen, hvor der var højt til loftet og hvor der er altid var, et nyt sted der skulle udforskes.

Da jeg blev 21 år, begyndte jeg at klatre, dels i klatreklubben PLØKS, men også rundt om på de europæiske klipper. Hjemme i klubben blev jeg uddannet klatreinstruktør og underviste 2 junior hold i ca 5 år.

I 2004 startede jeg på mit nuværende arbejde, i Peters hus skovbørnehave, hvor vores hovedfokus er at udvikle og give børnene gode naturoplevelser, med kroppen som fokus. Men det er også at lære dem, at fordybe sig i naturen, hvad enten det er ved at studere en lille frø eller ved at sidde helt stille op af et træ og lytte til skovens mange lyde.

I min fritid bruger jeg, store dele af min tid i naturen. Her bliver det bl.a. til vandreture og overnatninger i skoven, alene, sammen med venner og ikke mindst, med et vennepars børn på nu 9 og 11 år. Vi har de sidste 4 somre, været på 5 dags vandreturer  langs vestkysten i Jylland, med overnatning i naturen og vores oppakning på ryggen.

Jeg ser naturen, som et frirum til afkobling og oplevelser, som jeg brænder for at give videre til dig og din familie.


Kennet Rosenby Christensen

Født i 1973.   Blev i 2007  uddannet pædagog fra Sydhavnens Socialpædagogisk Seminarium. I 2013 tog jeg Diplom i ledelse hvor afgangsprojektet  var, filosofiske metoder i relation til forandringsprocesser. I de sidste 9 år har jeg arbejdet som pædagogisk afdelingsleder i skov og udflytterbørnehaver, hvor fokus har været på at bruge naturen som rum for børnenes udvikling. Jeg arbejder nu som pædagog, i en natur og bevægelses institution.

Jeg har siden jeg kan huske, været tiltrukket af at færdes i naturen. Jeg var medlem af det Danske Spejder Korps fra jeg var 8 år og godt 10 år frem. I denne periode lærte  jeg hvordan naturen kan være en fantastisk ramme, for både en almen kompetance udvikling i relation til samarbejde, samt en fantastisk platform for både en personlig og social dannelse.

Jeg har de sidste 15 år nydt at vandre i både Danmark og Sverige. Jeg har vandret og overnattet langs en stor del af de sjællandske kyster, både alene og sammen med familie og venner. I 2006 var jeg 4 uger i svensk Lapland – hvor vi vandrede fra Abisko til Kebnekaise, en tur der stadig, den dag i dag, står for mig, som en meget stor dannelsesmæssig oplevelse.

Jeg bruger ofte naturen til heldags og weekendture med min søn på 6 år – når vi er afsted i længere tid, oplever vi en samhørighed og nærvær, som vi ofte kommer væk fra i vores travle hverdag.

Naturen er for mig, et sted hvor jeg genopfinder mit nærvær, finder ro og bliver opmærksom på værdien af langsommelighed i samværet med familien.