Troldekiks, vikingkiks, skovkiks….

Troldekiks, vikingkiks, skovkiks,

Ja kært barn har mange navne. Men en ting er sikkert, denne kiks har vakt lykke, i mange år blandt børn og voksne bl.a. i min skovbørnehave.

Så den skal I selvfølgelig ikke snydes for. Det sjove ved denne kiks er, at der faktisk ikke er en endelig opskrift, men en opskrift I selv kan være med til, at udvikle alt efter hvad I f.eks. kan finde af spiselige ting i skoven, som I kan komme i. Vi kan anbefale, bog (frugten fra et bøgetræ) skvalderkål, nye bøgeblade, hasselnødder m.m.

Vi plejer, at lave grund melblandingen hjemmefra og komme i en pose, så man på sin tur i skoven, kan finde de spiselige ting, at komme i og tilføre lidt vand i posen. Så dejen kan æltes sammen i posen, af f.eks. børnene.

Nu skal kiksene bare bages, dette kan gøres over bål på en pande, på en trangia eller som I kan se på billederne, på toppen af en dåseovn. De kan dog også bages hjemme i en ovn.

Rigtig god fornøjelse, håber I kommer til, at nyde dem og finde på nye sjove kiks på jeres næste tur  i skoven.

Grundopskrift

4 dl mel af hvad I lige har

2 dl. havregryn

½ tsk. salt

Lidt honning eller sukker

De ting I finder i skoven.

Ca. 2 dl vand – hæld lidt i af gangen til dejen er samlet.

Ælt det hele sammen, til dejen er til at samle. Lav små kugler og tryk dem helt flade og bag dem.

I kan evt. lave lidt hjemmerystet smør og kom på.

Hæl piskefløde i et tomt syltetøjsglas el.lign. og sæt låget godt på, ryst glasset og se fløden først blive flødeskum og herefter til smør. Hæl væden fra og kom evt. lidt salt, skovsyrer eller hvad I kan finde på i. Og ja så har I en lækker smør, til jeres kiks. (Men kan evt. komme en træperle i fløden, når den skal rystet, så går det lidt hurtigere)

 

 

 

 

Del os: